Wie zijn we

pasfoto Hans

Hans Jeronimus, kindercoach; Graag denk ik met je mee en help ik je op weg als je het even niet meer weet. Kinderen en ouders kunnen terecht met vragen over gedrag en opvoeden, maar ook met vragen over het omgaan met pesten, kinderen met autisme of ADHD. Dagelijks geniet ik ervan te zien hoe kinderen vaardigheden leren om met de uitdagingen van het leven om te gaan.’ Hans heeft zijn studie sociologie gedaan aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna heeft hij jaren gewerkt binnen de ICT in projectmanagement. Hans is opgeleid tot Avatar Master via Star’s Edge International.Om zijn hart te kunnen volgen is hij de opleiding tot kindercoach gaan volgen bij BGL.

74cbad5756-2013_aug_Hanneke_Jeronimus-vd_MoosdijkHanneke Jeronimus-vd Moosdijk, mindfulnesstrainer en medisch coach:Mensen bewust maken van wat er speelt is de eerste stap naar een oplossing. Dat deed ik als huisarts en dat doe ik nu nog bij OKC Asten. Met veel plezier en enthousiasme begeleid ik kinderen en volwassenen. Zowel groepstraining als individuele begeleiding behoort tot de mogelijkheden. Ik hoop voor patiënten, professionals en alle mensen die geïnteresseerd zijn in mindfulness, de komende jaren klaar te kunnen staan. Hanneke Jeronimus-van de Moosdijk is opgeleid tot huisarts en heeft zes jaar een eigen praktijk gehad. Helaas heeft ze die vanwege een beperkte armfunctie moeten stoppen. Naast het huisartsenvak heeft ze altijd veel interesse gehad in de ontwikkeling van aandacht en bewustzijn. Tijdens haar medische studie is ze in contact gekomen met Avatar (een aandacht- en bewustzijns training). Door Star’s Edge is ze opgeleid tot Avatar master. Bij See True heeft ze de opleiding tot mindfulness trainer gevolgd.

Marjon Klaassen: VVE-Pedagogisch coach, trainer, kindercoach en kinder-en jeugdtherapeut.

Het werken met kinderen is voor mij jaren geleden begonnen als vrijwilligster, en vervolgens als professioneel pedagogisch medewerker, bij een aantal peuterspeelzalen in Deurne. Al snel voelde ik dat dit mijn passie is. En ook dat mijn speciale aandacht uit gaat naar de kinderen die extra zorg en aandacht nodig hebben. Het beste in het kind naar boven halen is mijn uitgangspunt en zie ik echt als een uitdaging. Om dit voor kinderen te kunnen betekenen ben ik daarom, na mijn SPW-opleiding, aanvullend een training Braingym gaan volgen bij het Centrum voor Body & Braingym. BrainGym® maakt deel uit van de Educatieve Kinesiologie. Het is een reeks van fysieke oefeningen en massages die er voor zorgen dat je meer in contact komt met jouw eigen mogelijkheden. Je lichaam komt beter in balans en negatieve blokkades en stressfactoren worden bestreden.

Voor nog meer verdieping en om de kinderen die het nodig hebben ‘’vleugels’’ te kunnen geven ben ik vervolgens op zoek gegaan naar een opleiding die me de handvatten hiervoor zou kunnen geven. Hierdoor kwam ik uit bij de opleiding tot kindercoach, en Kinder- en Jeugdtherapeut van BGL&Partners. Bij deze opleiding ligt de focus niet op de problemen, maar (net als bij Braingym) bij de mogelijkheden, de innerlijke kracht en de kwaliteiten van het kind. Via deze weg heb ik ondertussen al diverse kinderen en hun ouders mogen ondersteunen om weer in balans te komen. Naast mijn functie als (VVE-)pedagogisch coach en trainer Piramide, bij Spring Kinderopvang mag ik nu mijn steentje ook gaan bijdragen bij OKC.

Lianne Kortenoeven: Kindercoach

Ik geloof in de kracht en eigenheid van ieder mens. Ik werk vanuit mijn hart om kinderen, jongeren en ouders in hun eigen kracht te zetten. Ik loop een stukje mee met kinderen en jongeren die niet lekker in hun vel zitten of uit balans geraakt zijn. Ik help je kind zich bewust te worden van zichzelf en zijn/haar eigen talenten, kwaliteiten en mogelijkheden. Deze worden ingezet om doelen te stellen en tot oplossingen te komen. Alle antwoorden komen uit de kinderen en jongeren zelf. Dit levert zelfvertrouwen op en laat je kind weer stralen.

Ik vind het belangrijk dat kinderen en jongeren volledig zichzelf kunnen zijn. Zich gehoord en gezien voelen. De ruimte en zekerheid voelen om hun vleugels uit te slaan. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.

De opleiding tot kindercoach heb ik gevolgd aan de Academie voor Psychodynamica. Naast mijn werkzaamheden bij het OKC heb ik mijn eigen kindercoachpraktijk, en ben ik vrijwilliger bij Humanitas als gezinsondersteuner en jongerenvoorlichter. Ik woon in Asten met mijn man Dennis en mijn kinderen Senn en Tim.

Josie Boxstart: Kindercoach, Trainer sociale vaardigheden, Jeugd-verpleegkundige en Clown in de zorg

“Als jeugdverpleegkundige hoor ik, gelukkig vaak positieve verhalen, over kinderen en hun gezinnen. Komen er moeilijkheden op hun pad dan ben ik geboeid door de kracht die zij, én met name kinderen, bezitten om vooruit te willen. Ik geloof erin dat de oplossingen in het kind zelf en in het gezin aanwezig zijn. Als kindercoach en trainer help ik het kind deze oplossingen te vinden en in te zetten.”

Tot op heden werk ik met veel plezier als verpleegkundige binnen de jeugdgezondheidszorg, waar ik me o.a. gespecialiseerd heb in zindelijkheidsproblemen. Advisering en coaching van de ouder en het kind staat hierin centraal. Ook werk ik met veel plezier als kindercoach, waar ik individueel kinderen begeleid of in groepsverband trainingen verzorg. Zoals o.a. de training Rots en Water. Als clown in de zorg werk ik met alle leeftijden.

Me verbinden met de ander, starten bij dat wat het kind en ouders aangeven en van daaruit verder bouwen is de werkwijze die mij als kindercoach karakteriseert.

Hilde Geurts: SPH, Kindercoach, Video Interactie Begeleider en Urotherapeut

Sinds afronding van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik werkzaam in het ziekenhuis binnen het pedagogisch team van de kinderafdeling . Hier ben ik tot  op heden, met veel plezier, werkzaam.

Omdat ik meer verdieping wilde in het werken met kinderen, ben ik enkele jaren geleden de opleiding tot Kindercoach gaan volgen. Mijn passie, ervaring en deskundigheid met betrekking tot kinderen en hun ouders hebben in 2013 geleid tot de start van mijn eigen praktijk. Naast mijn opleiding SPH (Fontys) en opleiding  tot kindercoach (BGL), ben ik ook gediplomeerd Video Interactie Begeleider (AIT) en urotherapeut (WKZ Utrecht; gespecialiseerd op het gebied van zindelijkheids- en incontinentieproblematiek).

Vanuit mijn eigen praktijk heb ik een nauwe samenwerking met OKC-Asten. Doordat we korte lijnen met elkaar hebben en elkaars deskundigheid kennen en gebruiken , kunnen we op samen op een efficiënte manier zorg verlenen. Onze nauwe samenwerking maakt optimale afstemming mogelijk van de diverse zaken rondom uw hulpvraag.