Wie zijn we

pasfoto Hans

Hans Jeronimus, Jeugd en Gezin professional (SKJ-geregistreerd); Graag denk ik met je mee en help ik je op weg als je het even niet meer weet. Kinderen en ouders kunnen terecht met vragen over gedrag en opvoeden, maar ook met vragen over het omgaan met pesten, kinderen met autisme of ADHD. Dagelijks geniet ik ervan te zien hoe kinderen vaardigheden leren om met de uitdagingen van het leven om te gaan.’ Hans heeft zijn studie sociologie gedaan aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna heeft hij jaren gewerkt binnen de ICT in projectmanagement. Hans is opgeleid tot Avatar Master via Star’s Edge International.Om zijn hart te kunnen volgen is hij de opleiding tot kindercoach gaan volgen bij BGL.

Hanneke Jeronimus-vd Moosdijk, Jeugd en Gezin professional (SKJ- geregistreerd) mindfulnesstrainer en hypnotherapeut: Mensen bewust maken van wat er speelt is de eerste stap naar een oplossing. Dat deed ik als huisarts en dat doe ik nu nog bij OKC Asten. Met veel plezier en enthousiasme begeleid ik kinderen en volwassenen. Zowel groepstraining als individuele begeleiding behoort tot de mogelijkheden. Ik hoop voor cliënten, professionals en alle mensen die geïnteresseerd zijn in mindfulness of hypnose, de komende jaren klaar te kunnen staan. Hanneke Jeronimus-van de Moosdijk is opgeleid tot huisarts en heeft zes jaar een eigen praktijk gehad. Helaas heeft ze die vanwege een beperkte armfunctie (door een spierziekte) moeten stoppen. Naast het huisartsenvak heeft ze altijd veel interesse gehad in de ontwikkeling van aandacht, bewustzijn en het brein. Ze heeft de opleiding tot mindfulness trainer gevolgd en is opgeleid tot hypnotherapeut.

Marjon Klaassen: VVE-Pedagogisch coach, trainer, kindercoach en kinder-en jeugdtherapeut.

Het werken met kinderen is voor mij jaren geleden begonnen als vrijwilligster, en vervolgens als professioneel pedagogisch medewerker, bij een aantal peuterspeelzalen in Deurne. Al snel voelde ik dat dit mijn passie is. En ook dat mijn speciale aandacht uit gaat naar de kinderen die extra zorg en aandacht nodig hebben. Het beste in het kind naar boven halen is mijn uitgangspunt en zie ik echt als een uitdaging. Om dit voor kinderen te kunnen betekenen ben ik daarom, na mijn SPW-opleiding, aanvullend een training Braingym gaan volgen bij het Centrum voor Body & Braingym. BrainGym® maakt deel uit van de Educatieve Kinesiologie. Het is een reeks van fysieke oefeningen en massages die er voor zorgen dat je meer in contact komt met jouw eigen mogelijkheden. Je lichaam komt beter in balans en negatieve blokkades en stressfactoren worden bestreden.

Voor nog meer verdieping en om de kinderen die het nodig hebben ‘’vleugels’’ te kunnen geven ben ik vervolgens op zoek gegaan naar een opleiding die me de handvatten hiervoor zou kunnen geven. Hierdoor kwam ik uit bij de opleiding tot kindercoach, en Kinder- en Jeugdtherapeut van BGL&Partners. Bij deze opleiding ligt de focus niet op de problemen, maar (net als bij Braingym) bij de mogelijkheden, de innerlijke kracht en de kwaliteiten van het kind. Via deze weg heb ik ondertussen al diverse kinderen en hun ouders mogen ondersteunen om weer in balans te komen. Naast mijn functie als (VVE-)pedagogisch coach en trainer Piramide, bij Spring Kinderopvang mag ik nu mijn steentje ook gaan bijdragen bij OKC.

Lianne Kortenoeven: Jeugd en Gezin professional (SKJ-geregistreerd) en Kindercoach

Ik geloof in de kracht en eigenheid van ieder mens. Ik werk vanuit mijn hart om kinderen, jongeren en ouders in hun eigen kracht te zetten. Ik loop een stukje mee met kinderen en jongeren die niet lekker in hun vel zitten of uit balans geraakt zijn. Ik help je kind zich bewust te worden van zichzelf en zijn/haar eigen talenten, kwaliteiten en mogelijkheden. Deze worden ingezet om doelen te stellen en tot oplossingen te komen. Alle antwoorden komen uit de kinderen en jongeren zelf. Dit levert zelfvertrouwen op en laat je kind weer stralen.

Ik vind het belangrijk dat kinderen en jongeren volledig zichzelf kunnen zijn. Zich gehoord en gezien voelen. De ruimte en zekerheid voelen om hun vleugels uit te slaan. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.

De opleiding tot kindercoach heb ik gevolgd aan de Academie voor Psychodynamica. Naast mijn werkzaamheden bij het OKC heb ik mijn eigen kindercoachpraktijk, en ben ik vrijwilliger bij Humanitas als gezinsondersteuner en jongerenvoorlichter. Ik woon in Asten met mijn man Dennis en mijn kinderen Senn en Tim.

Gerard van de Moosdijk, huisarts, niet practiserend, Hypnotherapeut

Na 12 jaar met pensioen als huisarts heb ik mijn belangstelling voor hypnotherapie weer opgepakt. Als u wilt stoppen met roken, afvallen, werken aan angststoornissen, bedplassen of pijnreductie, bent u welkom voor een vrijblijvend intake-gesprek.