Weerbaarheidstrainingen

”Weerbaarheidstraining voor kinderen”

”Samen zijn we Sterk!”

Kinderen kunnen een periode hebben dat ze even niet lekker in hun vel zitten. Ze worden onzeker, angstig, boos of raken gefrustreerd. Als gevolg hiervan kunnen ze bijvoorbeeld moeite hebben met afspreken, opeens niet naar school willen, zich terug trekken of brutaal zijn.  

Voor ouders en kinderen die zich hierin herkennen start bij OKC Asten een weerbaarheidstraining

 

Tijdens de training ”Samen zijn we sterk!” zullen de kinderen leren meer zelfvertrouwen te krijgen, te leren ontspannen, samen te werken, om te gaan met het uiten van emoties, sociale vaardigheden aanleren, meer inzicht krijgen in pesten, denken en voelen.

 

Op een speelse en creatieve manier krijgen de kinderen handvatten aangereikt waardoor ze zich meer bewust worden wie ze zijn, welke talenten en kwaliteiten ze hebben en hoe ze deze kunnen gebruiken. Ook krijgen ze zicht op welke gedachten en gevoelens ze over zichzelf en anderen hebben. Ze leren samen met de andere kinderen hun grenzen te kennen en bewaken, hulp vragen, oplossingen bedenken…….ze leren om zelf richting te bepalen in hun eigen leven en te geloven in hun eigen kracht !

 

De training wordt aangeboden in groepsverband. Op dit moment zijn er 2 groepen, één van 4 t/m 8 jaar en één van 9 tot en met 11 jaar. Voor kinderen van af 12 kun je terecht in de tienertraining. Er zitten maximaal 6 kinderen in een groep.

 

De cursus is interessant voor kinderen:
• Die gepest worden
• Die meer zelfvertrouwen nodig hebben
• Die angstig of stil zijn
• Die snel boos worden en niet weten hoe hiermee om te gaan
• Die moeilijk hun emoties kunnen uiten
• Die meer sociale vaardigheden nodig hebben
• Die slecht kunnen samenspelen/samenwerken

 

Tijdstip: Maandagmiddag van 15:30 tot 16:30

Startdatum:Zie agenda

Duur: 8 lessen van 1 uur plus een evaluatie gesprek met de ouders

Kosten: 250 euro (incl. BTW)