Scheiding

Tegenwoordig maakt een op de zes kinderen in Nederland een scheiding mee.

Voor kinderen kunnen de gevolgen hiervan heel ingrijpend zijn: hun vertrouwde leefwereld, hun veiligheid en hun stabiliteit worden aan het wankelen gebracht.

Kinderen vinden het moeilijk om hierover te praten en de loyaliteit naar beide ouders is groot.

Het OKC-asten biedt kinderen een intensieve begeleiding. In acht wekelijkse bijeenkomsten van één uur doorlopen de kinderen hun eigen proces van de scheiding. Op deze manier maken wij een begin met het verwerken van de scheiding en kunnen evt. problemen worden voorkomen.

Tijdens de begeleiding leren de kinderen dat ze niet hoeven te kiezen tussen hun ouders, dat hun gevoelens nooit raar of gek zijn en dat ze begrijpen dat de scheiding tussen de ouders niet hun schuld zijn. Ze leren praten over hun gedachten en gevoelens, zowel met hun ouders of met anderen personen. Doel is om de communicatie tussen het kind en de ouders te verbeteren, waardoor het kind de scheiding beter gaat begrijpen.

Voor ouders zijn er twee sessies, vóór de start en na de laatste bijeenkomst.

De training wordt aangeboden in groepsverband, maar kan ook individueel. Op dit moment zijn er 2 groepen, één van 4 t/m 10 jaar en één van 10 tot en met 16 jaar. Er zitten maximaal 6 kinderen in een groep.

Kosten voor de training:

  • Groepstraining: €250,- incl. BTW per kind;
  • Individuele training: €460,- incl. BTW per kind

De cursus vindt plaats bij het OKC-asten, op de Kerkstraat 18 in Asten.

Voor vragen over de training kunt u contact opnemen met Hans Jeronimus of Hanneke Jeronimus , telefoonnummer 06-23114608 / O493-846290