Breintools voor Opvoeden

Opvoeden is misschien wel een van de meest uitdagende taken die we hebben. Er zijn allerlei boeken geschreven om het opvoeden makkelijker te maken. Klinkt leuk, maar waarom dan breintools in de opvoeding?

Wanneer we begrijpen hoe ons brein werkt en reageert, rekening houdend met verschillende leeftijden, zijn we beter in staat onszelf en een ander te helpen in het omgaan met alledaagse problemen

Opvoeden is eigenlijk het leren opgroeien, hoe bewuster dat gebeurt hoe meer het brein de kans krijgt de juiste strategieën te ontwikkelen. En daarvoor zijn moeilijke momenten heel waardevol. We kunnen niet leren omgaan met fouten als we geen fouten maken!
Dat geldt ook voor opvoeden, want ook opvoeden kun je leren, met aandacht en het bewust trainen van omgaan met lastige situaties. Het leren omgaan met deze situaties en je de mogelijkheid geven te kiezen zelfs in moeilijke momenten blijkt heel waardevol.

Het puberbrein heeft weer hele andere kwaliteiten en mogelijkheden dan het kinderbrein. Het stilstaan en bewust worden van deze verschillen en mogelijkheden biedt ons een andere kijk op het opvoeden!

Opvoeden wordt ineens een enorme kans en een geweldige uitdaging.

Kosten: 195 euro incl. BTW voor 4 bijeenkomsten van 2 uur
Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur
Locatie: OKC-Asten, Kerkstraat 18, 5721 GV, Asten
Data: zie onze agenda

Heeft u interesse of vragen dan kunt u contact met ons opnemen.