Breintools voor Golf

Om te kunnen golfen heb je behalve de techniek en fysieke fitheid ook mentale fitheid nodig. Wat is dat eigenlijk mentaal fit?

Bij mentale fitheid hoort het vermogen eigen reacties bewust te worden zodat je de mogelijkheid krijgt om te kiezen wat je doet.

Dat lijkt wellicht niet zo moeilijk. Toch valt het niet altijd mee om onze automatische gedachten en gevoelens steeds in de gaten te hebben, ze zijn niet voor niets automatisch.
Waarom is dat van belang tijdens het golf spel?

Misschien herken je het volgende: je speelt een moeilijke hole met een waterhindernis. De gedachte ‘ oh als de bal nu maar niet in het water terecht komt’ komt in je op.
Zonder dat je door hebt dat deze gedachte de mogelijkheid tot het soepel raken van de bal beïnvloedt, sla je de bal, raakt hem niet goed en hij plonst in het water.
‘ Niets aan de hand’ denk je dan optimistisch, ‘Ik sla gewoon een nieuwe’.
Maar ook de tweede bal vliegt het water in.

Enig idee hoe dat nou kan? Hebben die twee iets met elkaar te maken? Is het zinvol om erbij stil te staan?

In de cursus Breintools voor golf gaan we samen onderzoeken hoe onze mentale gesteldheid onze fysieke mogelijkheden tot een optimaal golfspel beïnvloedt.

In deze training staan we stil bij de kennis gebaseerd op de huidige wetenschappelijke inzichten (met name uit de neurobiologie). We werken met de ervaringen die we opdoen in de bijeenkomsten en tijdens het oefenen op de golfbaan.

Zo integreren we kennis en ervaring, breintools, ter verbetering van het golfspel.

Kosten: 195 euro incl. BTW voor 4 bijeenkomsten van 1,5 uur
Locatie: OKC-Asten, Kerkstraat 18, 5721 GV, Asten
Data: zie onze agenda

Heeft u interesse of vragen dan kunt u contact met ons opnemen.