Breintools op het werk

Om plezierig te kunnen werken heb je behalve de juiste kennis, ervaring en fysieke fitheid ook mentale fitheid nodig.

Wat is dat eigenlijk mentaal fit?

Bij mentale fitheid hoort het vermogen eigen reacties bewust te worden zodat je de mogelijkheid krijgt om te kiezen wat je doet.

Dat lijkt wellicht niet zo moeilijk. Toch valt het niet altijd mee om onze automatische gedachten en gevoelens steeds in de gaten te hebben; ze zijn niet voor niets automatisch.
Waarom is dat van belang?

Misschien herken je het volgende: tijdens een vergadering komt er een onderwerp ter sprake dat je raakt. Terwijl de vergadering doorgaat blijf je eraan denken en voor je het weet is er al een deel van de vergadering voorbij.
Of de stapel werk lijkt alleen maar groter te worden, ondanks je harde werken. Om uit te rusten ga je in de avond lekker op de bank liggen maar terwijl je daar ligt gaan je gedachten toch weer naar je werk. De avond gaat voorbij maar je hoofd voelt nog net zo vol.

Enig idee hoe dat nou kan? Hebben die twee iets met elkaar te maken? Is het zinvol om erbij stil te staan?

In de training Breintools gaan we samen onderzoeken hoe onze mentale gesteldheid onze mogelijkheid tot plezierig en effectief werken beïnvloedt.

Breintools

In deze training staan we stil bij de kennis gebaseerd op de huidige wetenschappelijke inzichten (met name uit de neurobiologie). We oefenen met basis technieken van mindfulness en we werken we met de ervaringen die we opdoen in de bijeenkomsten en tijdens het oefenen in het dagelijks werk.

Zo integreren we kennis en ervaring. Dat geeft nieuwe breintools, ter verhoging van het werk plezier.

Heeft u interesse of vragen, dan kunt u contact met ons opnemen.